Webshop guide for øvede: Sæt turbo på din forretning

Driver du en webshop og har gjort det over noget tid. Har du allerede haft dine første kunder, og føler du at tiden er inde til at sætte turbo på og fintune din webshop? Så er denne artikel den rette for dig. Vi kommer nemlig her med nogle gode råd til, hvordan du kan hæve niveauet på din webshop. Både i forhold til, hvordan du kan få endnu flere kunder, men også hvordan du letter arbejdet i den daglige drift. Vi håber, at du vil læse med.

Konverteringsoptimering er nøglen

Når du allerede har lavet dine første salg og har besøgende på din hjemmeside, skal du i gang med at finde ud af, hvordan du hæver konverteringsraten. Måske virker en grøn knap bedre end den blå? Du vil typisk have en mavefornemmelse, men det er bare ikke nok at træffe en beslutning ud fra dine følelser. Skal du have succes med din webshop, er du nødt til at træffe databaserede beslutninger. Kom i gang med et konverteringsoptimeringsprogram, og sæt dine første tests op. Det kan for eksempel være på knapfarven, placering af indkøbskurven, tekster, fordele ved køb og så videre. Konverteringsoptimering er en lang proces, men det kan betale sig i længden. Sæt dine første tests op og vend så tilbage efter et par for at se, hvordan det går. Husk aldrig at lukke ned for dine tests, før du har en statistisk signifikans. Det vil programmerne fortælle dig, hvornår du har.

Automatisk bogføring af ordre

Et skridt som du skal tage før eller siden er automatisk bogføring af ordre. De fleste danske regnskabsprogrammer har integrationer til langt de fleste CMS-systemer. Ved at bogføre dine bilag automatisk sparer du enormt meget tid, og du undgår også fejl i bogføringen. Ofte så vil disse integrationer være enormt billige i forhold til, hvad du kan hente på dem. Undersøg mulighederne hos dit regnskabsprogram og få lavet din integration. Har du problemer, så kan du altid henvende dig til deres kundeservice. De vil hellere end gerne være behjælpelige med opsætningen. Bruger du en bogholder nu, vil du kunne spare noget her, når du får din automatisering opsat. Bogføring af salg kan nemlig godt tage noget tid for en bogholder.

Er det tid til at få et nyt mærke ind?

Når webshops skal vækste sker det ofte ved at tage nye brands og nye relevante kategorier ind i butikken. Du har helt sikkert allerede en liste med relevante brands og kategorier. Vil du i gang med at vækste for alvor, skal du tage nye mærker ind alligevel, så hvorfor ikke starte i det små. Det gør samtidig at din webshop bliver holdt relevant for dine kunder hele tiden. Det er aldrig sjovt at vende tilbage til de samme produkter. Ved at få et nyt mærke ind, har du også noget indhold til dit nyhedsbrev og dine sociale medier. Mon ikke det kan skabe nogle salg?

Vi håber, at denne artikel har været en øjenåbner for dig, og at du har fået mod på at tage din webshop til det næste niveau! Rigtig god arbejdslyst!

Skriv et svar